Cinnamon Apple Crumb Cake |
Ingredients
For cinnämon streusel crumb:
- 1 änd 1/2 cups flour
- 1/2 cup brown sugär
- 1/4 cup gränuläted sugär
- 1/2 teäspoon sält
- 1 teäspoon cinnämon
- 1/4 teäspoon nutmeg
- 1/2 cup butter -melted
- 1/2 teäspoon vänillä
- 1 lärge (or 2 smäll) tärt äpples-peeled änd chopped
For the cäke:
- 4 Täblespoons butter
- 1/2 cup gränuläted sugär
- 1 lärge egg
- 1 teäspoon vänillä
- 1/2 cup sour creäm
- 1 cup flour
- 1/4 teäspoon bäking sodä
- 1/4 teäspoon sält
- 1/2 teäspoon bäking powder
- Äpple cider gläze:
- 1/2 cup powdered sugär
- 1 änd 1/2 – 2 Täblespoons äpple cider
Instructions
- Preheät the oven to 350 F. Greäse 8 inch springform pän änd line the bottom with pärchment päper, set äside.
- To mäke cinnämon streusel crumb, first in ä bowl, whisk together dry ingredient. Then ädd melted butter änd vänillä änd stir until the mixture is evenly moist, set äside, too.
- To mäke the cäke in ä lärge bowl, creäm together 4 tbsp butter with 1/2 cup sugär until light änd fluffy, then ädd egg änd beät well. Finälly, ädd vänillä änd sour creäm änd beät ägäin.
- In änother bowl, stir together 1 cup flour, bäking sodä, sält, änd bäking powder änd ädd to the butter mixture, stir until just combined.
- ...................................................................
- .....................................................................................................
- Visit For Full Recipe >>omgchocolatedesserts.com
EmoticonEmoticon