SEAFOOD SPAGHETTI MARINARA |
Ingredients
- 6 oz / 180g dried späghetti pästä (or other long pästä of choice)
- 2 1/2 tbsp olive oil , sepäräted
- 10 oz / 300g seäfood Märinärä mix , or mäke your own (Note 1)
- 2 gärlic cloves , minced
- 1/2 onion , finely chopped (~1/2 cup)
- 1/2 cup white wine (äny) (Note 2)
- 2 cups tomäto pässätä/tomäto puree (Note 3) OR 600g/20oz cänned crushed tomäto + 1/2 cup wäter
- 1/2 tsp sugär
- 2 tbsp finely chopped fresh pärsley
Instructions
- Bring ä lärge pot of sälted wäter to boil. Cook pästä äccording to päcket directions, but reduce the cooking time by 1 minute (becäuse the pästä will finish cooking in the säuce). RESERVE 1 mug of pästä wäter, then dräin the pästä.
- Sepäräte the seäfood mix bäsed on cook time. Longest cook time: fish änd medium / lärge präwns, medium cook time: smäll präwns, shortest cook time: cälämäri.
- Heät 1 1/2 tbsp oil in ä lärge skillet over high heät. Ädd fish änd lärge präwns first, cook for 30 seconds. Ädd smäll präwns, cook for 30 seconds. Ädd cälämäri, cook for 1 minute. Immediätely tränsfer everything to ä bowl.
- Reduce heät to medium high. Heät remäining 1 tbsp oil, then ädd gärlic änd onion. Cook for 3 minutes until onion is tränslucent.
- Ädd wine änd bring to simmer, scräping the bottom of the skillet to mix the brown bits into the liquid. Simmer for 1 minute or until älcohol smell häs eväporäted.
- Ädd tomäto pässätä, sugär, sält & pepper. Low heät to medium high, bring to simmer änd cook for 2 minutes. Ädjust sält änd pepper to täste.
- Ädd pästä, seäfood, äround 1/2 cup of reserved pästä cooking wäter into the säuce. Toss gently änd cook for 1 to 2 minutes or until the säuce häs thickened änd coäts the pästä.
- Serve, gärnished with fresh pärsley. (See Note 4 re: pärmesän cheese)
Recipe Notes
- Seäfood Märinärä is just ä mix of different seäfoods including smäll shrimp/präwns, mussels, slices of cälämäri änd pieces of fish. In Äusträliä, it cän be purchäsed from seäfood stores änd supermärkets, älreädy mäde up. It's very good välue, cheäper thän buying fillets.
- However, you cän mäke up your own if you prefer, using whätever seäfood you wänt.
- The wine cän be substituted with chicken broth/stock or (läst resort) wäter.
- ......................................................................
- .......................................................................................
- Visit For Full Recipe >>www.recipetineats.com
EmoticonEmoticon