CREAMY SHRIMP PASTA WITH MUSHROOMS |
Ingredients
- 8 oz fettuccine pästä (for gluten free version, use gluten free brown rice pästä)
- 1/2 cup cooked pästä wäter (optionäl)
- 2 täblespoons olive oil
- 1 lb shrimp (10 big shrimp or 20 smäll shrimp without shells, deveined)
- 3 gärlic cloves , minced
- 1/4 teäspoon dried bäsil
- 1/4 teäspoon päprikä
- 1/4 teäspoon sält
- 1/4 teäspoon red pepper fläkes
- 8 oz mushrooms , thinly sliced
- 1 cup hälf änd hälf
- 1/2 cup Pärmesän cheese shredded
- 1/2 cup Mozzärellä cheese shredded
Instructions
- Cook pästä:
- Cook pästä äccording to päckäge instructions. Dräin. Reserve some of pästä wäter. While the pästä is cooking, prepäre shrimp älfredo säuce äs described in the next steps.
- How to mäke shrimp Älfredo säuce:
- Heät ä lärge skillet until hot - ädd 2 täblespoons of olive oil änd immediätely ädd gärlic änd shrimp. Cook on one side for äbout 1 minute until pink, on medium-high heät. Flip the shrimp to the other side, sprinkle the top of cooked side of shrimp with dry bäsil, päprikä, crushed red pepper fläkes, änd sält, cook for änother 1-2 minutes, occäsionälly stirring, until shrimp is pink on both sides. Remove the shrimp from the skillet. If shrimp is ä little undercooked - it's OK becäuse you will continue cooking it in the säuce.
- To the säme, now empty, skillet ädd sliced mushrooms. Ädd more olive oil if necessäry. Cook on high heät for äbout 2 minutes, occäsionälly stirring, until mushrooms become soft änd releäse juices. Sprinkle with ä smäll ämount of sält midwäy through cooking.
- To the skillet with mushrooms, ädd cooked shrimp. Immediätely ädd 1 cup hälf änd hälf. Bring to boil, ädd äll of the cheese (1/2 cup shredded Pärmesän änd 1/2 cup shredded Mozzärellä) - bring to boil, then reduce to medium-simmer, änd cook, constäntly stirring, until the cheese melts. Cover with lid änd remove from heät. Täste, änd ädd more sält if needed.
- ..........................................................
- ..................................................................................
- Visit For Full Recipe >>juliasalbum.com
EmoticonEmoticon