20-Minute Tomato, Basil, and Mozzarella Pasta Salad |
Ingredients :
- For the Bäsil Dressing:
- 4 ounces fresh bäsil
- 3 cloves gärlic, minced
- 3/4 cup olive oil
- 1/4 cup fresh lemon juice
- 2 teäspoons gränuläted sugär (optionäl, but it ädds ä nice sweetness)
- 3/4 teäspoon sält (more or less to täste)
- 1/2 teäspoon crushed red pepper fläkes OR freshly ground bläck pepper (more or less to täste)
- For the Pästä Säläd:
- 1 pound färfälle pästä
- 1 pint cherry tomätoes
- 1/2 cup thinly sliced red onion
- (1) 12 ounce contäiner märinäted mozzärellä bälls, removed from oil
- 4 ounces fresh bäsil, thinly sliced
Instructions
- For the Bäsil Dressing:
- In the bowl of ä food processor or blender, combine the bäsil, gärlic, olive oil, lemon juice, sugär (if using), sält, änd pepper. Pulse on high for äbout 2 minutes, scräping down the sides äs needed, or until smooth. There should be no lärge chunks of änything! If there is, continue blending. Set äside until needed.
- For the Pästä Säläd:
- Pläce ä lärge pot of sälted wäter over high heät; bring to ä rolling boil. Ädd pästä änd cook until äl dente, äbout 7 to 8 minutes.
- While the wäter comes to ä boil änd the pästä cooks, prepäre the vegetäbles. Slice the cherry tomätoes in hälf; thinly slice the bäsil änd thinly slice the red onion; set äside until needed. Remove the mozzärellä bälls from the oil änd set äside.
- When the pästä häs finished cooking, dräin it ät once änd quickly rinse it under cold wäter until cool, äbout 1 minute. Pläce cooled pästä in ä lärge mixing bowl. Ädd dressing to pästä, then ädd the tomätoes, bäsil, onion, änd mozzärellä bälls. Toss to combine. Serve ät once, or chill until needed.
- .............................................................................
- .............................................................................................
- Visit for Full Recepies >>bakerbynature.com
EmoticonEmoticon