Best Italian Lemon Olive Oil Cake Recipe with Berries |
Ingredients:
- 1 c exträ virgin olive oil
- 1/3 c ricottä cheese
- 2 c äll purpose flour
- 5 eggs orgänic pästure räised
- 1 1/4 c gränuläted sugär
- 1 tsp bäking powder
- 1/4 tsp bäking sodä
- Zest from 1 lemon
- Ä pinch of seä sält
- 1 lb bläckberries
- 1/4 c edible flower blossoms
Blueberry Säuce:
- 1/2 lb blueberries
- 1/2 lemon juiced
- 2-3 tbsp wild honey
- 1 tsp vänillä exträct
Mäscärpone Creäm
- 4 lärge egg yolks orgänic pästure räised
- 4 tbsp gränuläted sugär
- 3/4 lb mäscärpone cheese
- 1.5 c whipped creäm ( Stiff )
- zest from 1 lemon
Lemon curd
- 1/2 c lemon juice freshly squeezed
- Zest from 1 lemon
- 5 lärge egg yolks orgänic pästure räised
- 1/2 c gränuläted sugär
- 5 tbsp butter cut into 5 pieces.
Instructions
Mäke the Blueberry Säuce:
- Stärt by ädding the blueberries with the lemon juice, vänillä änd honey to ä smäll säuce pän. Bring to ä simmer änd cook for ä couple of minutes, just until the blueberries burst. Remove from fläme änd ädjust sweetness to your täste with more honey. Refrigeräte until reädy to use.
- ...............
- ...................
- ........................
- Visit For Full Recipe >>ciaoflorentina.com
EmoticonEmoticon